01. oktobar 2009. godine

Svečani prijem pedesete generacije studenata Ekonomskog fakulteta Subotica...


01. oktobra 2009. godine počela je nova akademska godina za 991 brucoša Ekonomskog fakulteta Subotici.

Nakon izvođenja akademske himne „Gaudeamus” od strane hora Srednje muzičke škole, Subotica, okupljenim studentima obratio se dekan Ekonomskog fakulteta Subotica prof. dr Božidar Leković. Pozdravljajući jubilarnu 50. generaciju brucoša prof. Leković je poručio da je njihova osnovna obaveza da budu uspešni i da će Fakultet učiniti sve da im obezbedi neophodna znanja i veštine koje taj uspeh čine mogućim. Dugogodišnja tradicija Fakulteta u obrazovanju ekonomista, menadžera i poslovnih informatičara i uspešno sproveden proces akreditacije garantuju postojanje predispozicija da studenti Fakulteta budu lideri u okruženju.

Prof. dr Aleksandar Grubor, prodekan za nastavu, u svojoj dobrodošlici studentima istakao je da su načinili pravi izbor birajući instituciju sa prepoznatljivim studijskim programima uporedivim sa programima na istovrsnim institucijama na evropskom obrazovnom prostoru. Prof. dr Đerđi Petkovič, prodekan za doktorske studije, zaželela je dobrodošlicu brucošima u „veliku porodicu“ Ekonomskog fakulteta Subotica i upoznala ih sa mogućnostima nastavka studija i daljeg usavršavanja na fakultetu. Prodekan za međunarodnu saradnju, prof. dr Tibor Kiš u pozdravnom govoru upoznao je brucoše sa mogućnostima za međunarodnu razmenu studenata koja su rezultat intenzivne međunarodne saradnje Fakulteta.

Prof. Kiš predstavio je studentima i novine koje su osmišljene da učine njihov boravak i rad na Fakultetu lakšim, svim studentima Fakultet je u saradnji sa Microsoft-om obezbedio besplatan Microsoft softver koje studenti mogu preuzeti sa web sajta Fakulteta, a studentima u Subotici omogućen je celodnevni pristup laboratoriji broj 3.

Paralelno sa otvaranjem nove akademske godine pokrenut je i novi web sajt Fakulteta na novoj adresi www.ef.uns.ac.rs. Web strana Fakulteta je osmišljena kao, primarno, informacioni portal svim studentima, ali i nastavnicima, saradnicima, partnerima i prijateljima Fakulteta sa namerom da se važne informacije učine lako i brzo dostupnim, a komunikacija sa Fakultetom podigne na viši nivo.

Brucošima su se obratili i predstavnici studentskih organizacija – Studentskog parlamenta i AISEC-a. Studentski parlament pozvao je mlade kolege da se aktivno uključe u rad Studenskog parlamenta, a za prvi susret pripremili su poklone za svakog brucoša, drugi broj lista koji izdaju i uređuju studenti Ekonomskog fakulteta Subotica MEF, virtuelni vodič kroz Fakultet, Suboticu i Novi Sad na CD, i ETC (Easy Travel Card) kartice koje studentima nude niz pogodnosti i popusta.

Ekonomski fakultet Subotica svim studentima želi uspešnu akademsku godinu.